Biefstuk bakken voor beginners

21 december 2021

De perfecte biefstuk

Rib-eye, entrecote of ossenhaas? Ze komen regelmatig voorbij op onze kaart, maar hoe bak je nu eigenlijk zelf de perfecte biefstuk? Dikte van de biefstuk, structuur van het vlees, de pan, het heeft allemaal invloed. Met deze handige tips kom je een heel eind.

 • Zout en peper
  Zout het vlees voor het bakken. Zout voor het bakken trekt in het vlees en zorgt voor een ‘krokant korstje’. Peper de biefstuk na het bakken zodat de peper niet verbrand.
 • Boter en/of olie
  Boter geeft smaak, maar verbrand eerder. Voeg een scheutje olie toe aan de boter om hogere temperaturen te bereiken. Ben je niet zeker, gebruik olie.
 • Bakken
  Bakken doe je op hoge temperatuur. De pan moet dus goed heet zijn. Zorg voor een pan met een dikke bodem die de hitte vasthoudt. Je wilt bakken, niet sudderen.
 • Cuisson
  En dan nu cuisson, oftewel garing. Hier wordt het tricky. Simpel gezegd, hoe meer het vlees terugveert wanneer je erin drukt, hoe gaarder. Baktijd aangeven is moeilijk, maar zie de tabel hieronder voor een grove richtlijn. Practice makes perfect!
  In de pan Kerntemperatuur (oven)
Rood (‘rare’ of ‘saignant’) dichtschroeien is voldoende 45-50°C
Licht doorbakken (‘medium-rare’) 1 à 2 minuten bakken per kant 55°C
Half doorbakken (‘medium’ of ‘à point’) 2 à 3 minuten bakken per kant 63°C
Doorbakken (‘well done’ of ‘bien cuit’) 3 à 4 minuten bakken per kant 70°C
 • Even laten rusten
  Ja, altijd. Verpak de biefstuk (losjes) in aluminiumfolie, minimaal 8 minuten. De vleessappen worden tijdens het rusten weer opgenomen in de vezel van het vlees. Hiermee blijft je biefstuk smaakvol en sappig. Bon appetit!

Liever nog eens bij ons kijken hoe het moet? Goed plan! Klik hier om te reserveren of bekijk hier welk prachtig rundvlees wij op de kaart hebben staan. Tot gauw bij JUS! Laat het je smaken!

Werk & nieuws

Vaderdag

Vier zondag 18 juni Vaderdag samen met Bistro Bar JUS! Die dag hebben we speciaal voor alle vaders en de rest van het gezin een extra menu bedacht.

Korenbeursstrand

Al 9 jaar (!) de start van de zomer in Tiel. Neem het mooiste plein van Tiel, vul dat met top acts, heerlijke drankjes, zand, een dikke...

Beurs Buiten

Al 10 jaar is de Beurs in Tiel en omstreken een begrip. De allerlekkerste drankjes, fijne mensen, heerlijk eten… maar ook de beste feestjes!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.